Ingredienser

  • 50 g chokolade, ca. 60% kakaoindhold
  • 125 g sukker
  • 40 g sirup
  • 1½ spsk olie, gerne nødde- eller mandelolie
  • 4 spsk skummet-, mini- eller letmælk
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel
  • 25 g kakaopulver
  • ½ tsk natron
  • ¼-½ tsk cayennepeber
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ¼ tsk salt
  • 50 g mandler
  • 50 g chokolade, ca. 60% kakaoindhold

Tilberedning

15 stk.

Hak de 50 g chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk sukker, sirup, olie, smeltet chokolade og mælk sammen i 3-4 minutter med en håndmixer.

Pisk ægget i. Bland hvedemel med kakaopulver, natron, cayennepeber, vaniljesukker, salt, finthakkede mandler og hakket
chokolade, og rør det i sukkerblandingen.

Fordel dejen i 15 klatter med en spiseske på 2 bageplader  beklædt med bagepapir. Tryk dejen ud i ca. ¾ cm tykke cirkler med en diameter på ca. 6 cm med en ske. Sørg for afstand mellem kagerne, da de flyder lidt ud under bagningen.

Bag kagerne i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter, hvis de skal være lidt bløde. Ønsker du dem sprødere, skal de have ca. 2-3 minutter længere.

Lad kagerne afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

TIP
Bryder du dig ikke om chili i kager, kan du krydre dem med 1-2 tsk fintrevet ubehandlet appelsinskal.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. småkage: 687 kJ (164 kcal). Kulhydrat 24 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 0,6 g

Hjertenyt nr. 1, 2014