Ingredienser

Kødblanding
  • 125 g tørrede kikærter
  • 1 tsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød, højst 6% fedt
  • 1½ tsk chipotle pulver, chilipulver eller en blanding af paprika og lidt chiliflager
  • 2 spsk lime- eller citronsaft
  • 1 spsk flydende honning eller sukker
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Tilberedning

Kødblanding
Udblød kikærterne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér
udblødningsvandet. Kom kikærterne i en gryde dækket med vand, og bring dem i kog.

Kog kikærterne i ca. 1 time under låg, til de er møre. Si kogevandet fra kikærterne. Varm olien op på en pande. Steg kødet, til det har skiftet farve, ca. 5-8 minutter. Tilsæt kikærter, chipotle pulver, limesaft, honning, finthakket hvidløg og salt, og steg det yderligere i 3-4 minutter.

Grøntblanding
Skyl, afdryp og snit salaten. Snit kålen fint. Skær agurk og renset peberfrugt i tern. Skær tomaterne i kvarte. Snit forårsløgene. Arrangér grønsagerne på et fad, og fordel kødblandingen over.

Sprøde tortillas strimler
Rul tortillaerne sammen som roulader og skær dem i ½ cm tynde skiver. Rist tortillas-strimlerne på en pande i olie, til de er gyldne, mens du vender
dem rundt under stegningen.

Dressing
Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten. Fordel tortillas-strimlerne over. Pynt evt. med koriander.

TIP
Kikærterne kan erstattes af 1 dåse afdryppede kikærter fra dåse. Servér eventuelt grønt- og kødblandingen hver for sig, så du kan gemme eventuelle rester på køl.

Frugt og grønt pr. person

84 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1198 kJ (285 kcal). Kulhydrat 25 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g

Hjertenyt nr. 1, 2014