Ingredienser
Scrambled eggs- 6 æg
- 1 tsk salt
- peber
- 4 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 4 forårsløg
- 2 tsk olivenolie
- 100 g serranoskinke eller anden lufttørret skinke
- 3 tomater
- 2 forårsløg
- 1 tsk syltet jalapeno chili
- salt
- 1 stor mango
- 4 dl friskpresset appelsinsaft eller -juice
- 2 dl isterninger
- evt. 4 limeskiver og frisk mynte
- 6 skiver ristede fuldkornssandwichbrød skåret i trekanter, 300 g
- evt. syltede jalapeno chili eller tabasco sauce
Tilberedning
Scrambled eggs
Pisk æggene sammen i en skål og krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne på råkostjern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Snit forårsløgene.
Varm olien op på en slip let-pande. Svits gulerødder, peberfrugt og forårsløg i 2-3 minutter. Tag lidt grønsager fra til pynt. Hæld æggemassen over grønsagerne og vend det rundt, til æggene er stegt, ca. 5 minutter. Fordel scrambled eggs i 4 skåle eller tallerkner og pynt med resten af grønsagerne.
Tomatsalsa
Rist de hele tomater og den hvide del af forårsløgene på en tør pande, til de får lidt farve. Afkøl grønsagerne, skær dem i mindre stykker og kom dem i en blender eller minihakker. Tilsæt jalapeno og kør, til salsaen er jævn. Smag den til med salt og anret den i en skål med fintsnittet drys af den grønne del af forårsløget.
Mangosmoothies
Skræl mangoen, og fjern stenen. Skær kødet ud i mindre stykker. Kom appelsinjuice og mangokød i en blender sammen med isterninger, og blend det ensartet. Servér smoothiene i glas. Pynt evt. med en limeskive og mynte.
Servér æggene med serranoskinke, tomatsalsa og ristet brød. Drik mangosmoothie til.
Frugt og grønt pr. person
391 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2210 kJ (526 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4 g
Hjertenyt nr. 1, 2014