Ingredienser

Marinerede svesker
  • 200 bløde svesker
  • 2 dl rødvin
  • 1 spsk. honning
  • 1 stk. hel kanel
  • 8 sorte peberkorn
Crunch
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. grovvalsede havregryn
  • 2 spsk. græskarkerner
Vaniljecreme
  • ½ stang vanilje
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æggehvide, eventuelt pasteuriseret
  • 2 dl skyr

Tilberedning

Marinerede svesker
Bland svesker, rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad sveskerne simre under låg i ca. 30 minutter. Hæld svesker og væske i en skål til afkøling.

Crunch
Smelt honningen i en gryde, tag gryden af varmen, og rør havregryn og græskarkerner i, så alt bliver smurt ind i honningen. Bred blandingen tyndt ud på en bageplade med bagepapir, og sæt den i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Afkøl blandingen, og knæk eller hak den i mindre stykker.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med ½ spsk. sukker. Rør skyren cremet med vaniljesukkeret. Pisk æggehviden cremet, tilsæt resten af sukkeret, og pisk det stift. Vend forsigtigt æggehviden i skyren.

Anret de marinerede svesker med vaniljecreme og drys med crunch.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 50 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 51, 2014
Ude og Hjemme