Ingredienser

  • ½ bdt. persille
  • 400 g hk. kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • 25 g revet parmesan
  • 1 ubehandlet citron, revet skal af denne
  • salt og peber
  • 2 spsk raps eller olivenolie
  • 2 rødløg
  • 2 squash
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 dl hvidvin (kan udelades)
  • 3 dl kalvebouillon, konc. + vand
  • 1 ubehandlet citron
  • 2-3 laurbærblade
  • evt. majsstivelse
  • 320 g pasta, fx makaroni

Tilberedning

Hak persillen. Rør en fars af hakket kød, persille, æg, rasp, ost og citronskal. Krydr den med salt og peber og lad den hvile på køl i ½ time. Form farsen til små runde kødboller og steg dem på en stor pande i halvdelen af olien ved middelstærk varme i ca. 12 minutter i alt, mens du ryster panden, så de bliver jævnt runde og gyldne. Tag kødbollerne af panden.

Skær løgene i strimler og squash og bladselleri i stave og svits dem i resten af olien på panden. Tilsæt evt. hvidvinen og lad den koge ind til det halve. Kom bouillonen ved sammen med citronen i tynde skiver og laurbærbladene. Kog det hele igennem i ca. 5 minutter og jævn evt. retten let med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag retten til med salt og peber og varm kødbollerne i grøntsagsragouten.

Server retten med pasta til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3000 kJ (700 kcal). Kulhydrat 82 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 3 g. Fedtenergi 30 %