Ingredienser
Madmuffins- 100 g havregryn
- 1 dl letmælksyoghurt naturel
- 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 250 g rødbeder
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk tørret timian
- 150 g skinke
- 100 g flødeost, højst 8% fedt
- 1-2 fed hvidløg
- 500 g grønne bønner
Tilberedning
Madmuffins
Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen sammen med grønsager og skinke. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter.
HvidløgscremeRør flødeosten med presset hvidløg. Sæt en teskefuld hvidløgscreme på hver muffin.
Nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand.
Servér muffinsene med bønner.
Frugt og grønt pr. person
223 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2154 kJ (513 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hjemme, uge 12, 2014