Ingredienser

Madmuffins
  • 100 g havregryn
  • 1 dl letmælksyoghurt naturel
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 250 g rødbeder
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk tørret timian
  • 150 g skinke
Hvidløgscreme
  • 100 g flødeost, højst 8% fedt
  • 1-2 fed hvidløg
Tilbehør
  • 500 g grønne bønner

Tilberedning

Madmuffins
Rør havregrynene sammen med yoghurt og mælk, og lad det trække i 5 minutter. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Hak løget. Steg grønsagerne i olie på en pande i et par minutter, og lad dem køle lidt af. Rør æggene sammen med havregrynsblandingen. Bland mel, bagepulver og timian sammen. Vend blandingen i havregrynsblandingen sammen med grønsager og skinke. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter.

HvidløgscremeRør flødeosten med presset hvidløg. Sæt en teskefuld hvidløgscreme på hver muffin.

Nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand.

Servér muffinsene med bønner.

Frugt og grønt pr. person

223 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2154 kJ (513 kcal). Kulhydrat 70 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 12, 2014