Ingredienser

Lynstegte grønsager
  • 300 g grønne bønner
  • 1 squash
  • 1 bundt forårsløg
  • 300 g aspargesbroccoli
  • 2 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • 1 bundt basilikum
Fetadressing
  • 75 g feta
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl yoghurt
  • peber
Grillede mørbradbøffer
  • 1 mørbrad
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Lynstegte grønsager
Nip bønnerne. Skær squashen i tykke stave. Halvér forårsløgene på midten, og flæk evt. den hvide del. Lad aspargesbroccolierne være hele. Varm olien op på en stor pande, og steg grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter, til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt. Pluk basilikummen, og bland de hele blade med grønsagerne.

Fetadressing
Mos fetaen med en gaffel. Pres hvidløget. Bland yoghurten med feta og hvidløg og smag til med peber.

Grillede mørbradbøffer
Skær mørbraden i skiver a 2 cm’s tykkelse. Pensl med olie og grill bøfferne på en varm grill eller grillpande, ca. 2 minutter på hver side. Drys med lidt salt og peber.

Servér mørbradbøffer med de lynstegte grønsager, kogte kartofler og fetadressing.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (560 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 6 g

UH3816