Ingredienser

  • 400 g løg, pillet vægt
  • 2 syrlige æbler
  • 1 spsk olie
  • 50 g mandler
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl letmælk
  • 4 æg
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 tsk salt
  • peber
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød
  • 4 tomater

Tilberedning

Hak løgene. Æbler med skræl på rives på råkostjernet. Svits løg og æbler i olie 4-5 minutter uden, at det tager særlig farve. Hak mandlerne. Rør mandler og havregryn i. Rør mælken i. Kog det sammen under omrøring et par minutter. Tag gryden fra varmen. Rør et æg i ad gangen. Rør sojasauce, salt og peber i. Kom postejen i en smurt ovnfast form. Bag postejen i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter, til den er gennembagt. Servér postejen varm med fuldkornsbrød og tomater.

TIP
En rest af postejen kan anvendes kold som pålæg på rugbrød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (610 kcal). Kulhydrat 83 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 4 g. Fedtenergi 28 %