Ingredienser

Lammeragout
  • 2 løg
  • 2 spsk. olie
  • 500 g afpudset lammekød i tern
  • ½ dl hvedemel
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kanelstang
  • 3 kardemommefrø
  • 2½ dl hønsebouillon
Korn, spinat og abrikoser
  • 200 g perlebyg, perlespelt eller lignende
  • 1 aubergine
  • 4 gulerødder
  • 1 bakke frisk spinat, 100 g
  • 5 dl hønsebouillon
  • 100 g tørrede abrikoser
  • salt og peber

Tilberedning

Lammeragout
Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde og brun kødet. Tilsæt løg og lad det stege et par minutter. Drys mel over og krydr med salt og peber. Vend godt rundt. Pres hvidløgene. Tilsæt presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø og hæld 2½ dl bouillon ved. Lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 30 minutter.

Korn, spinat og abrikoser
Skyl perlebyggen og afdryp den. Skær auberginen i mundrette tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skyl og rens spinaten godt.

Kom perlebyg, aubergine, gulerødder og resten af bouillonen i gryden og lad det simre under låg i ca. 20 minutter, til perlebyggen og kødet er mørt. Tilsæt spinat og abrikoser og lad det simre, til spinaten falder sammen. Smag retten til med salt og peber.

Servér lammeragouten med tilbehøret.

 

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3500 kJ (850 kcal). Kulhydrat 67 g. Fedt 48 g, heraf mættet fedt 19 g

UH4511