Ingredienser

Laksetatar
  • 100 g fersk laks
  • 100 g varmrøget laks
  • 1 grønt æble (de syrlige)
  • 1 lille løg
  • ½ agurk
  • 2 spsk. syrnet fløde 9 %
  • ½-1 spsk. grovkornet sennep
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. hakkede krydderurter (f.eks. dild, kørvel eller persille)
  • Peber
  • 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g
  • 1 hjertesalat

Tilberedning

Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå.
Skær æblet i små tern, og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern.
Rør en dressing af syrnet fløde, sennep, citron, peber og krydderurter og vend den i laks, æble, løg og agurk.

Rist brødet. Top med salatblade og laksetatar.

Frugt og grønt pr. person

90 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ/250 kcal Protein 18 g Kulhydrat 24 g Fedt 8 g, heraf 2 g mættet fedt

LK2020-17