Ingredienser
Laksetatar- 100 g fersk laks
- 100 g varmrøget laks
- 1 grønt æble (de syrlige)
- 1 lille løg
- ½ agurk
- 2 spsk. syrnet fløde 9%
- ½-1 spsk. grovkornet sennep
- 1-2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. hakkede krydderurter (f.eks. dild, kørvel eller persille)
- Peber
- 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g
- 1 hjertesalat
Tilberedning
Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå.
Skær æblet i små tern og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern.
Rør en dressing af syrnet fløde, sennep, citron, peber og krydderurter og vend den i laks, æble, løg og agurk.
Rist brødet. Top med salatblade og laksetatar.
Frugt og grønt pr. person
90 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1000 kJ/ 250 kcal. Kulhydrat 24 g, Fedt 8 g, heraf 2 g mættet fedt
LK2020-17