Ingredienser

Kødsauce
  • 2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket kylling-, kalkun- eller hønsekød
  • 500 g tomater
  • 2 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Persillebechamel
  • ½ dl hvedemel
  • 6 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 1 stort bundt persille
  • salt og peber
Lasagne
  • 250 g friske lasagneplader, gerne fuldkorn
  • 100 g revet ost, højst 17 % fedt
Fennikelsalat
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 fennikel
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Tilberedning

Kødsauce
Hak løgene fint, og svits dem i olien i en gryde. Del kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skær tomaterne i tern, og bland dem med kødet. Tilsæt 2 dl vand, finthakket hvidløg, salt og peber, og kog det hele i 4 minutter.

Persillebechamel
Pisk mel og 5 dl mælk sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen småkoge i 4 minutter – rør i den af og til. Skyl persillen, og pluk bladene af stilkene. Blend persillebladene med resten af mælken, til den er helt grøn og ensartet. Rør persillemælken i saucen, og kog den op. Smag saucen til med salt og peber.

Lasagne
Læg lasagnen sammen i lag med kødsauce, persille sauce og lasagneplader i et ovnfast fad. Sørg for at slutte med persillesauce, og drys med revet ost. Læg stanniol over fadet, og bag lasagnen i ovnen i 25 minutter ved 200 grader. Fjern stanniolen, og bag lasagnen endnu 10 minutter, til lasagnepladerne er møre.

Fennikelsalat
Skær bladselleri og fennikel i meget tynde skiver. Læg dem i en skål med isvand i ca. 30 minutter. Tag grønsagerne op, dryp dem af, og tør dem i et viskestykke. Rør olie og citronsaft sammen og vend det i grønsagerne. Smag salaten med salt og peber.

TIP
I stedet for friske lasagneplader, kan du bruge 200 gram tørre lasagneplader. Bagetiden er 10-15 minutter længere med stanniol på.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (620 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 6 g

UH4414