Ingredienser

  • 30 g mandler
  • 2 spsk brun farin
  • 4 spsk rødvinseddike
  • 2 tsk paprika
  • 800 g kyllingeunderlår
  • 4 dl bulgur
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • 4 stk tomater
  • 1 stk gul peber
  • 2 spsk frisk mynte eller purløg
  • 50 g spæd spinat
  • 8 stk sorte oliven
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen

Tilberedning

Rør en marinade af finthakkede mandler, farin, eddike og paprika. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække tildækket et par timer i køleskab. Læg kyllingelårene på bagepapir på en bageplade. Steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Tjek, at de er gennemstegte. Kødsaften skal være klar, og kødet skal let kunne løsnes fra benet.

Kog bulguren efter anvisning på emballagen. Kom den i en sigte og overbrus den med koldt vand. Afdryp bulguren godt. Rør citronsaft og salt i. Skær tomaterne i både og peberfrugten i strimler. Skyl spinaten grundigt og afdryp den i en sigte. Vend tomatbåde, peberfrugtstrimler, hakket mynte eller klippet purløg og spinat i bulguren. Pynt salaten med oliven. Rør yoghurt, presset hvidløg og spidskommen sammen. Smag til med salt og peber. Servér bulgursalaten og den kolde sauce til kyllingelårene.

TIP
Spinaten kan erstattes af snittet icebergsalat.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (660 kcal). Kulhydrat 79 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g. Fedtenergi 27%