Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 2 peberfrugter
  • 2 æbler
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1-3 hvidløg
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1 kanelstang
  • 3 kardemommefrø
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 50 g rosiner
  • salt og peber
  • 20 g smuttede mandler
Tilbehør
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 1 bundt frisk koriander
  • 4 dl ris, 320 g

Tilberedning

Skær kyllingekødet i strimler. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugterne i strimler. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg æblerne i en skål med koldt vand.

Varm olie i en sauterpande og svits løg og kylling. Tilsæt presset hvidløg, chili, ingefær, kanel og kardemomme og vend det godt rundt. Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre under låg i ca. 15 minutter. Tag æblerne op af vandet og afdryp dem. Kom peberfrugt, æble og rosiner i retten og lad det simre yderligere i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande, hak dem groft, når de er let afkølede og drys dem over.

Servér retten med syrnet fløde, frisk koriander og kogte ris.

Frugt og grønt pr. person

456 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2916 kJ (694 kcal). Kulhydrat 97 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 1, 2013