Ingredienser

Kylling
  • 2 kyllingebryststykker uden skind og ben
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stilke bredbladet persille
  • 3 dl vand
Grøn tabbouleh
  • 100 g fuldkornsbulgur
  • ½ spidskål uden stok, ca. 300 g
  • 150 g cherrytomater
  • ½ agurk
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg
  • 4 kviste mynte
  • 4 stilke bredbladet persille
Tilbehør
  • 100 g fuldkornsbrød

Tilberedning

Kylling
Læg kyllingebryststykkerne i et ovnfast fad med presset hvidløg og bredbladet persille. Hæld vandet ved, og tilbered kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kyllingen ud, og findel den med  to gafler. Spæd til med noget af væden, og gem resten til senere.

Grøn tabbouleh
Kog bulgur som angivet på emballagen. Snit kålen fint. Halvér tomaterne. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Pil løget, og hak den fint. Snit forårsløg. Skyl og hak urterne.

Vend forsigtigt bulgur med kål, tomater, løg, agurk, urter og kylling. Hæld lidt af væden fra kyllingen over.

Anret salaten på et fad eller i skåle, og top med forårsløg. Servér med brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ/500 kcal Protein 40 g Kulhydrat 65 g Kostfibre 13 g Fedt 10 g, heraf 1,5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 2, 2022