Ingredienser

Krydderurtepandekager
  • 3 æg
  • 150 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 4 dl skummetmælk
  • ½ bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 2 spsk raspolie
Kød- og bønnefyld
  • 2 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød max. 3-7 % fedt
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse kidneybønner i saltlage
  • ½ bundt persille
Tomatsauce
  • 500 g modne tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 lille dåse tomatpuré, 70 g
  • 1-2 tsk æble- eller vineddike
  • salt
Tilbehør
  • 1 salathoved

Tilberedning

Krydderurtepandekager
Pisk æggene sammen med grahamsmel. Rør hvedemel, salt og mælk i blandingen. Hak persille og purløg fint, og rør det i dejen. Varm lidt olie op på en slip let-pande, og kom ca. 1 dl dej på panden. Steg pandekagerne gyldne på begge sider ved middel varme – dryp lidt olie på panden, hver gang du bager en ny pandekage. Hold pandekagerne lune, eventuelt i ovnen ved 100 grader.

Kød- og bønnefyld
Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løgene. Skær peberfrugterne i tern, og steg dem med kødet i 5 minutter. Hæld bønnerne i en sigte, og skyld dem. Hak persillen. Kom bønner og persille i gryden, og varm det hele godt igennem.

Tomatsauce
Skær tomaterne i grove stykker. Hak hvidløg og chili. Blend tomater, hvidløg og chili groft med tomatpuré til en fin sauce. Smag til med eddike og salt.

Snit salaten, kom salat og fyld i pandekagerne, og servér dem med tomatsauce.

Frugt og grønt pr. person

340,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3246 kJ (772,8 kcal). Kulhydrat 93,5 g. Fedt 27,8 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 28, 2014