Ingredienser

Kransekagestykker
  • 200 g marcipan
  • 75 g sukker
  • ½ æggehvide
  • lidt flormelis til udrulning
Pynt
  • 75 g flormelis
  • 1 spsk. kakaopulver
  • ca. 2 tsk. pasteuriseret æggehvide

Tilberedning

24 stk.

Kransekagestykker
Ælt marcipanen sammen med sukker og æggehvide.

Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, og form marcipanen til en trekantet stang, og skær den ud i 24 stykker.

Fordel kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.

Afkøl kagerne.

Pynt
Rør flormelis med kakaopulver og æggehvide til en glasur. Er glasuren for tyk, spædes til med lidt kogende vand. Kom glasuren i en frysepose,

klip et meget lille hul i det ene hjørne, og dekorér forsigtigt kagerne.

TIP
Opbevares kransekagen – uden pynt – i en dåse med tætsluttende låg, så holder den sig op til tre dage.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

300 kJ (70 kcal). Kulhydrat 11 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0 g

Hjertenyt nr. 4, 2016