Ingredienser
Linsegryde- 250 g puy-linser
- 7½ dl vand
- 4 stilke bladselleri
- 400 g jordskokker
- 2 spsk olivenolie
- 1 rødt æble
- 1 rødløg
- 1 bundt bredbladet persille
- salt og peber
- 4 svinekoteletter, 500 g
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
Tilberedning
Linsegryde
Kog linserne i vand i ca. 20 minutter. Linserne skal være møre uden at være udkogte. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skrub jordskokkerne, halvér dem og skær dem i ½ cm tykke skiver. Svits bladselleri og jordskokker i olien på en pande i 4 minutter. Bland linserne sammen med grønsagerne. Skær æblet i tern, hak løget fint og hak persillen groft. Vend æbler, løg og persille i linserne og smag til med salt og peber.
Koteletter
Varm olien op på en pande og brun koteletterne på begge sider. Dæmp varmen og steg koteletterne i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Servér koteletterne med linsegryden til.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2550 kJ (607 kcal). kulhydrat 60,7 g. Fedt 22,5 g, heraf mættet fedt 6 g
Ude og Hjemme, uge 10, 2013