Ingredienser

Linsegryde
  • 250 g puy-linser
  • 7½ dl vand
  • 4 stilke bladselleri
  • 400 g jordskokker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødt æble
  • 1 rødløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • salt og peber
Koteletter
  • 4 svinekoteletter, 500 g
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber

Tilberedning

Linsegryde
Kog linserne i vand i ca. 20 minutter. Linserne skal være møre uden at være udkogte. Skær bladsellerien i skiver i ½ cm tykkelse. Skrub jordskokkerne, halvér dem og skær dem i ½ cm tykke skiver. Svits bladselleri og jordskokker i olien på en pande i 4 minutter. Bland linserne sammen med grønsagerne. Skær æblet i tern, hak løget fint og hak persillen groft. Vend æbler, løg og persille i linserne og smag til med salt og peber.

Koteletter
Varm olien op på en pande og brun koteletterne på begge sider. Dæmp varmen og steg koteletterne i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Servér koteletterne med linsegryden til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2550 kJ (607 kcal). kulhydrat 60,7 g. Fedt 22,5 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 10, 2013