Ingredienser
- 2 håndfulde friske krydderurter, fx persille, dild, basilikum, timian, mynte, merian, oregano, løvstikke eller purløg eller en blanding
- 2 skalotteløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk vineddike eller frisk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 kg små, nye kartofler
- 2 spsk olivenolie
Tilberedning
Pluk bladene af krydderurterne og bland dem. Hak skalotteløgene fint og bland dem med olie, vineddike eller citronsaft. Vend krydderurterne i dressingen og smag salaten til med salt og peber.
Grillede kartofler
Skrub kartoflerne, vend dem i olien og læg dem på en mellemvarm grill. Vend dem undervejs, så de bliver grillet på alle sider. Mærk med en lille spids kniv, om de er møre – det tager 15-20 minutter.
Servér kartoflerne drysset med krydderurtesalaten.
TIP
Kartoflerne er velegnede som tilbehør til fx fisk, lamme- eller svinekød og fjerkræ.
Du kan forkorte grilltiden, hvis du forkoger kartoflerne i ca. 10 minutter. Grill dem ved høj varme, hvis de er forkogte.
Grilltiden kan også forkortes på en grill med låg.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 25 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1300 kJ (310 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
Grill med Hjerteforeningen