Ingredienser

Ærtemos
  • 300 g frosne ærter (bruger du friskbælgede ærter, behøver du ikke at koge dem først)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche 9 %
Kartoffelomelet
  • 8 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 1 løg
  • 250 g nye kogte kartofler
  • 4 tsk. olivenolie til stegning
Topping
  • 200 g babyspinat
  • 200 g varmrøget laks
  • 1 bundt purløg
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød, 200 g

Tilberedning

Tilberedningstid ca. 20 min.

Ærtemos
Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche.

Kartoffelomelet
Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget.
Kom 1 tsk. olie på en slip let-pande, og hæld ca. en fjerdedel af æggemassen på panden. Steg indtil æggemassen har sat sig. Vend forsigtigt omeletten over på en tallerken, og hold den varm. Gentag med resten af olien og æggemassen, så du steger 4 omeletter i alt.

Topping
Skyl og slyng spinaten tør.
Fjern skindet fra laksen og findel med en gaffel.
Top de lune omeletter med baby­spinat, ærtemos, laks og purløg og fold sammen. Servér omelet­terne med rugbrød.

 

Frugt og grønt pr. person

125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ/600 kcal. Kulhydrat 40 g. Fedt 29 g, heraf 7 g mættet fedt.

Hjerteliv nr. 2, 2021