Ingredienser

  • 150 g kartofler
  • 4 spsk smagsneutral rapsolie
  • ½ dl letmælk
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • fintrevet skal af 1 ubehandlet citron
  • 100 g mørk chokolade

Tilberedning

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, mos dem med en gaffel, og rør mosen med olie og mælk. Pisk æggene hvide og skummende med sukker. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver, kardemomme og citronskal sammen. Hak chokoladen groft (chokoladeknapper behøver ikke at blive hakkede).

Vend kartoffelmosen, æggemassen, melblandingen og chokoladen sammen. Kom dejen 1 en 1-liters form eller 2 mindre forme, beklædt med bagepapir.

Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 35-45 minutter. Prik i kagerne med en tandstik efter 35 minutter. Hænger der dej ved, skal kagen bage længere.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (170 kcal). Kulhydrat 26 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 23, 2016