Ingredienser

  • 2½ dl letmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 æg
  • 75 g rosiner
  • 100 g havregryn
  • ca. 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

12 stk.

Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, kanel, æg og rosiner. Rør havregryn i væsken. Ælt dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker og tril dem til aflange pølser. Sno dejen let. Fugt den ene ende med vand og sæt pølserne sammen til kranse. Lad kransene hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Pensl kransene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.

 

Frugt og grønt pr. person

6 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 840 kJ (200 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 2, heraf mættet fedt 0,5 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2012
Ude og Hjemme