Ingredienser
- 2½ dl letmælk
- 50 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 æg
- 75 g rosiner
- 100 g havregryn
- ca. 400 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Tilberedning
12 stk.
Lun mælken, hæld den i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, kanel, æg og rosiner. Rør havregryn i væsken. Ælt dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker og tril dem til aflange pølser. Sno dejen let. Fugt den ene ende med vand og sæt pølserne sammen til kranse. Lad kransene hæve tildækket i ca. 30 minutter.
Pensl kransene med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter.
Frugt og grønt pr. person
6 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 840 kJ (200 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 2, heraf mættet fedt 0,5 g
Ude og Hjemme, uge 38, 2012
Ude og Hjemme