Ingredienser

Ostegratinerede bønner
  • 500 g grønne bønner
  • 100 g sorte oliven
  • 100 g revet ost, højst 17 g fedt pr. 100 g
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 bundt basilikum
Kalveschnitzler
  • 4 kalveschnitzler, ca. 500 g
  • 1 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 1 dl rasp
  • salt og peber
  • 3 spsk olivenolie
Spinatpuré
  • 500 g helbladet frossen spinat
  • 1 fed hvidløg
  • salt
Tilbehør
  • 1 kg kogte kartofler
  • ½ citron i både

Tilberedning

Ostegratinerede bønner
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Lad bønnerne dryppe af i en sigte og læg dem i et ovnfast fad. Fordel oliven oven på bønnerne. Bland ost og sennep sammen og fordel blandingen over bønner og oliven. Sæt fadet under grillen i ovnen og grill, til osten er smeltet og let gylden. Drys bønnerne med grofthakket basilikum.

Kalveschnitzler
Vend kalveschnitzlerne først i mælk og derpå i rasp iblandet salt og peber. Varm 2 spsk. olie op på en stor slip let-pande og steg schnitzlerne til de er gyldne og sprøde på den ene side. Vend dem, dryp med 1 spsk. olie og steg dem gyldne på den anden side.

Spinatpuré
Kog spinaten, til den er mør. Blend spinaten med hvidløg og smag den til med salt.

Servér kalveschnitzlerne med ostegratinerede bønner, spinatpuré, kogte kartofler og citronbåde.

TIP
I stedet for kalvekød kan du bruge schnitzler af svinekød eller kalkun.

Frugt og grønt pr. person

294 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2705 kJ (644 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 20,8 g, heraf mættet fedt 4,8 g

Ude og Hjemme, uge 33, 2012