Ingredienser

Grønkålskartoffelmos
  • 600 g kartofler
  • 400 g frossen hakket grønkål
  • 1½ dl letmælk
  • salt og peber
Kalvelever i sennepssauce
  • 500 g kalvelever i skiver
  • 4 store løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl vand eller bouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 4 dl letmælk
  • 1-2 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. frisk estragon eller 1 tsk. tørret

Tilberedning

Grønkålskartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem lige akkurat med vand og kog kartoflerne i 15 minutter. Tilsæt grønkålen og kog den med i 5 minutter eller til den er tøet op. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, et piskeris eller håndmixer. Lun mælken. Spæd mosen med den lune mælk og måske lidt af kogevandet, og smag den til med salt og peber.

Kalvelever i sennepssauce
Dup leveren tør med køkkenrulle. Skær løgene i skiver. Varm halvdelen af olien op på en stor pande og brun leveren hurtigt på begge sider. Tag leveren af panden. Varm den anden halvdel af olien op på panden og steg løgene ved middel varme i ca. 7 minutter, til de er blevet let brune. Tilsæt 1 dl vand eller bouillon og kog det op. Læg leveren tilbage på panden mellem løgene. Rør majsstivelsen ud i mælken og hæld blandingen på panden. Kog den op under omrøring, til saucen koger og tykner. Smag saucen til med sennep, frisk, finthakket eller tørret estragon, salt og peber.

Servér leveren med sennepssaucen og mosen.

 

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4211