Ingredienser

Kalvefilet
  • 1 stykke kalvefilet, ca. 600 g
  • salt og peber
Tunsauce
  • 1 dåse afdryppet tun
  • ½ citron
  • 1 spsk mayonnaise light/let
  • 1 dl creme fraiche 9%
  • salt og peber
Tomatsalat
  • 6 tomater
  • 1 bakke gule cherrytomater
  • 2 løg
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk olie
Tilbehør
  • 2 spsk kapers
  • 1 potte frisk basilikum
  • 4 tykke skiver groft brød, 300 g

Tilberedning

Kalvefilet
Tænd ovnen på 225 grader. Krydr kødet med salt og peber og læg det i et ovnfast fad. Sæt kødet i ovnen, når den er varm. Brun kødet i ca. 15 minutter. Sænk temperaturen til 175 grader og steg kødet i yderligere ca. 30 minutter. Hvis du bruger et stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 55 grader. Tag kødet ud, dæk det til og lad det køle af.

Tunsauce
Mos tunen med en gaffel og rør den sammen med citronsaft, mayonnaise og creme fraiche. Smag saucen til med salt og peber.

Tomatsalat
Skær begge slags tomater i kvarte. Pil løgene og skær dem i skiver. Vend tomaterne med løg og klippet purløg. Dryp olie over og krydr med salt og peber.

Skær kødet i tynde skiver og læg dem på et fad. Fordel tunsaucen over kødet og drys det med kapers og basilikumsblade.

Servér tomatsalat og groft brød til.

Frugt og grønt pr. person

396

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2487 kJ (592,2 kcal). Kulhydrat 65,6 g. Fedt 17,9 g, heraf mættet fedt 5,9 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2011