Ingredienser

  • 2 dl mini- eller skummetmælk
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 100 g revet æble
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • revet skal af 1 ubehandlet appelsin
  • 40 g pomerans eller rosiner
  • 150 g havregryn
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 275 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

12 stk.

Julesnurre: Lun mælken, og hæld den i en skål. Tilsæt vand, og opløs gæren i væsken. Tilsæt revet æble, salt, krydderier, appelsinskal og pomerans eller rosiner.

Rør havregryn i væsken, og ælt dernæst fuldkornshvedemel i. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Rul dejen ud til et rektangel, ca. 40×60 cm, på et meldrysset bord – den skal være ca. 3 mm tyk. Fold den ene korte side ind over midten, og fold den anden korte side ind over den, så dejen ligger i 3 lag. Drys lidt mel over dejen, og giv den en let tur med kagerullen.

Skær dejen i strimler – de skal være ca. 2½ cm brede. Sno hver dejstrimmel om sig selv, så den ligner en proptrækker og ”bind” den til en knude.

Fordel snurrerne med samlingerne nedad på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 1 time.

Pensl julesnurrerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader varmluft i 12-14 minutter. Afkøl snurrerne på en bagerist.

TIP
Dejen kan også formes til almindelige boller.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk. 800 kJ (200 kcal). Kulhydrat 41 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt 0 g Kostfibre 4,5 g. Fuldkorn 25 g

Ude og Hjemme, uge 49, 4014