Ingredienser
- 2 ubehandlede appelsiner
- 40 g syltet appelsinskal eller pomerans
- 40 g hasselnødder
- 40 g rosiner
- 1 æg
- 2 dl sukker
- ½ dl flydende margarine
- 1 dl kvark 1 %
- 200 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 2 tsk appelsinsaft eller -juice
- 150 g flormelis
Tilberedning
16 stk.
Riv skallen af 1 appelsin fint.. Pres saften ud af appelsinerne. Hak syltet appelsinskal og hasselnødder.
Bland hakket appelsinskal, -saft, syltet appelsinskal, hasselnødder og rosiner i en skål. Pisk æg, sukker, margarine og kvark i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Fordel dejen i ca. 16 papirforme. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Kom æggehvide, appelsinsaft og flormelis i en metalskål og sæt skålen over et varmt vandbad. Pisk i glasuren i ca. 5 minutter, til den bliver glansfuld og fast. Tag glasuren af varmen og fordel den hurtigt på kagerne.
Frugt og grønt pr. person
14 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk. 636 kJ (151 kcal). Kulhydrat 26 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g