Ingredienser

  • 2 ubehandlede appelsiner
  • 40 g syltet appelsinskal eller pomerans
  • 40 g hasselnødder
  • 40 g rosiner
  • 1 æg
  • 2 dl sukker
  • ½ dl flydende margarine
  • 1 dl kvark 1 %
  • 200 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
Glasur
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 2 tsk appelsinsaft eller -juice
  • 150 g flormelis

Tilberedning

16 stk.

Riv skallen af 1 appelsin fint.. Pres saften ud af appelsinerne. Hak syltet appelsinskal og hasselnødder.

Bland hakket appelsinskal, -saft, syltet appelsinskal, hasselnødder og rosiner i en skål. Pisk æg, sukker, margarine og kvark i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Fordel dejen i ca. 16 papirforme. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Kom æggehvide, appelsinsaft og flormelis i en metalskål og sæt skålen over et varmt vandbad. Pisk i glasuren i ca. 5 minutter, til den bliver glansfuld og fast. Tag glasuren af varmen og fordel den hurtigt på kagerne.

Frugt og grønt pr. person

14 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk. 636 kJ (151 kcal). Kulhydrat 26 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g