Ingredienser

Jordskoksalat
  • 600 g jordskokker
  • 2 avokado
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 300 g frisk stenbiderrogn
  • 1 lille bakke karse
  • friskkværnet sort peber
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød (200 g)
  • evt. citron i både

Tilberedning

Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i tern. Hak løget fint. Rør olie og citronsaft sammen og vend jordskokker, løg og avokado i dressingen. Anret grønsagerne i 4 skåle eller tallerkener, fordel stenbiderrognen oven på og drys med klippet karse og friskkværnet peber.

Servér med brød og eventuelt ekstra citron i både til at dryppe over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ (360 kcal). Kulhydrat 52 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 2 g

UH0916