Ingredienser
Jordskoksalat- 600 g jordskokker
- 2 avokado
- 1 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 300 g frisk stenbiderrogn
- 1 lille bakke karse
- friskkværnet sort peber
- 4 skiver fuldkornshvedebrød (200 g)
- evt. citron i både
Tilberedning
Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i tern. Hak løget fint. Rør olie og citronsaft sammen og vend jordskokker, løg og avokado i dressingen. Anret grønsagerne i 4 skåle eller tallerkener, fordel stenbiderrognen oven på og drys med klippet karse og friskkværnet peber.
Servér med brød og eventuelt ekstra citron i både til at dryppe over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1500 kJ (360 kcal). Kulhydrat 52 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 2 g
UH0916