Ingredienser

Lun jordskoksalat
  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citonsaft
  • salt og peber
  • 200 g rucola
  • 400 g pillede edamame bønner
Stegt laks
  • 500 g laksefilet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød eller rugbrød (50 g pr skive)

Tilberedning

Skrub jordskokkerne, og skær dem i skiver på 3-4 mm. Steg jordskokkerne i olie i en stor gryde i 5 minutter, de må godt få lidt farve. Dryp med citronsaft, krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Vend rucola og edamame bønner i jordskokkerne lige inden servering.

Skær laksen i 4 stykker. Steg laksen gylden på den ene side i olien på en slip-let pande, og vend den efter ca. 3 minutter. Sluk for blusset, og lad laksen trække færdig i to minutter på panden. Krydr den med salt og peber.

Servér laksen med jordskoksalat og brød til.

TIP
Edamame bønner er friske sojabønner, små saftige og klart grønne bønner. De kan fås på frost, pillede eller i bælgen så du selv skal pille dem. Beregn ca. 500 g bønner med bælg.

Frugt og grønt pr. person

112 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3000 kJ (700 kcal). Kulhydrat 50 g. Fedt 36 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 43 2013