Ingredienser

Jordskokpandekager
  • 400 g jordskokker
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl minimælk
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
Dilddressing
  • 1 bundt dild
  • 1 rødløg
  • 1½ dl ylette
  • peber
Tilbehør
  • 200 g stenbiderrogn
  • 100 g vårsalat

Tilberedning

Jordskokpandekager
Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og bag den et par minutter. Læg pandekagen på en bageplade med bagepapir, og bag 3 pandekager mere, af resten af dejen. Bag alle pandekagerne færdige i ovnen, 15 minutter ved 180 grader.

Dilddressing
Hak dild og rødløg fint og rør i yletten. Smag til med peber.

Skyl og tør salaten. Anret pandekagerne lune, og fordel salat og stenbiderrogn ovenpå og dryp med dilddressing.

TIP
I stedet for ovnbagte kartofler, kan du servere retten med kartoffelmos eller kogt korn.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (290 kcal). Kulhydrat 36 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 5, 2017
Ude og Hjemme