Ingredienser

  • 3 blade blade husblas
  • 500 g jordbær
  • 1 stang vanilje
  • 100 g formelis
  • 1½ dl skyr eller fromage frais
  • 3 pasteuriserede æggehvider
Pynt
  • 25 g mandlelflager
  • 100 g jordbær til pynt

Tilberedning

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skyl jordbærrene og fjern stilkene. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend jordbærrene med flormelis og vaniljekorn. Tag 1½ dl jordbærpuré fra til sauce og gem den til senere. Tag husblassen op af vandet og smelt den ved meget svag varme i en kasserolle. Den må ikke koge og skal tages fra varmen, så snart den er smeltet. Rør den i jordbærpureen. Kom skyr eller fromage frais i en skål og pisk jordbærpureen i lidt ad gangen, så du undgår klumper. Pisk æggehviderne stive og vend dem i jordbærpureen. Hæld moussen i portionsglas eller i en glasskål. Lad moussen sætte sig i køleskabet i 2-3 timer.

Rist mandelflagerne på en tør pande, til de er gyldenbrune og dufter. Lad dem køle af på en tallerken.

Servér jordbærmoussen med jordbærsauce og pynt med halve jordbær og mandelflager.

TIP
Skyr er et islandsk mælkeprodukt, der nu også produceres i Danmark. Skyr har et fedtindhold på bare 0,2%, har en meget fin, tyk og cremet konsistens og en velafbalanceret syrlighed.

 

Frugt og grønt pr. person

ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (170 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt >1 g

Sødt med Hjerteforeningen