Ingredienser

Rabarberguf
  • 250 g rensede rabarber
  • 50 sukker
  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
Jordbærgrød
  • 500 g jordbær
  • 1 + ½ dl vand
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. kartoffelmel

Tilberedning

Rabarberguf
Skær rabarberne i små stykker. Kog dem op med lidt vand i bunden og kog under låg, til rabarberne er kogt ud. Tilsæt sukker, og lad rabarberne koge uden låg, til al væsken er kogt næsten væk. Lad dem køle helt af. Lav guffet lige inden servering: pisk æggehviden skummende. Tilsæt sukkeret under piskning og pisk ca. 5 minutter, til æggehviderne er helt stive. Vend forsigtigt rabarberne i hviderne, uden at de bliver rørt helt sammen.

Jordbærgrød
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Kog dem op med 1 dl vand, og lad dem koge til bærrene er kogt møre. Smag til med sukker afhængigt af, hvor søde bærrene er. Rør kartoffelmelet med ½ dl vand. Kog grøden op, træk den fra blusset og rør hurtigt jævningen i grøden. Grøden må ikke koge herefter, så kan den blive ’lang’ i konsistensen. Lad grøden køle af, evt. i køleskabet, hvis du kan lide den kold.

Servér jordbærgrøden i skåle med en stor skefuld rabarberguf på toppen.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (250 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0 g

Tidligere trykt i

Ude og Hjemme, uge 27, 2016
Ude og Hjemme