Ingredienser

Curry sauce
  • 1 løg
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 spsk. karry
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 liter hønsebouillon
Kød og grøntsager
  • 2 løg
  • 500 g oksekød i tern
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 3 store gulerødder
  • 350 g kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • Salt
  • ¼-½ tsk. cayennepeber
  • 200 g pillede edamamebønner
Tilbehør
  • 300 g fuldkornsjasminris

Tilberedning

Curry sauce
Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde i et par minutter. Tilsæt karry og mel og svits det i et lille minut. Tilsæt garam masala og spæd med bouillonen. Kog saucen, mens du tilbereder kød og grøntsager.

Kød og grøntsager
Hak løgene groft, og brun dem med kødet i en gryde i olien. Hæld curry-saucen i gryden med kød og grøntsager, og lad retten koge i 30 minutter. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem i tern og kom dem i saucen. Lad den koge i endnu 30 minutter. Smag saucen til med fintrevet hvidløg og ingefær, salt og cayennepeber. Tilsæt edamamebønner lige inden servering.

Servér retten med kogte ris.

TIP
Japansk curry er kendetegnet ved, at der er forholdsvis meget sauce. Saucen er opbagt på samme måde som en dansk karrysauce til fx boller i karry, og så er den tilsmagt med det indiske krydderi garam masala, ingefær og hvidløg.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (700 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g

UH0614