Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk honning
  • 500 g hvid hvede
  • 100 g havregryn
  • 300 g hvedemel, ca.
  • 1 æg til pensling
  • evt. groft salt eller blå birkes

Tilberedning

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og honning. Rør hvid hvede og havregryn i dejvæsken. Tilsæt hvedemelet gradvist, mens der æltes godt. Dejen er lidt tung at arbejde med. Tilsæt så meget mel at dejen bliver elastisk og ikke klistrer. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 1 time. Slå dejen ned, ælt den igennem og form den til 2 brød. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time. Pens brødene med sammenpisket æg, drys evt. med salt eller birkes og rids dem. Bag brødene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er gyldne og lyder hult, når man banker dem i bunden. Lad dem køle af på en bagerist.

TIP
Hvid hvede er en ny type fuldkornshvedemel, der giver hvedebrød næsten samme smag som almindeligt hvedebrød, men næsten indeholder ligeså mange fibre som fuldkornsrugbrød.

Frugt og grønt pr. person

0 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. 100 g 972 kJ (321,4 kcal). Kulhydrat 46,7 g. Fedt 2,7 g heraf mættet fedt 0,4 g