Ingredienser

Blomkålstimbaler
  • 1 stort blomkål
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • salt og peber
  • 8 forme a 1 dl
  • olie til at smøre formene med
  • 1 dl raps
Hornfiskeruller og dildsky<
  • 500 g hornfiskefileter
  • salt og peber
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 bundt dild
Tilbehør
  • 1 kg nye kartofler

Tilberedning

Blomkålstimbale
Skær blomkål, både buketter og stok, i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra, og blend blomkålen. Rør blomkålscremen med æg og mel, og krydr med salt og peber. Smør formene med lidt olie, og ryst dem med rasp. Fordel blomkålsdejen i formene, og glat dem på overfladen med en våd ske. Bag timbalerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til de føles faste, når du trykker på dem.

Hornfiskeruller og dildsky
Del hornfiskefileterne på midten, så du får to lange fileter. Skær finnerne væk, og fjern eventuelle ben fra bugen. Skær hver filet over på midten, krydr med salt og peber, og rul dem sammen med skindsiden udad. Sæt en tandstik eller et lille træspyd igennem for at holde fiskerullen samlet. Læg hornfiskerullerne i en pande, og hæld vin og vand ved. Kog det forsigtigt op, skru ned til lav varme, og damp fisken under låg i ca. 8 minutter, eller til den er gennemvarm uden at være kogt tør. Tag fisken op, og hold den varm.

Blend fiskekogelagen med finthakket dild, godt og længe, til saucen bliver ensartet grøn. Smag til med salt og peber.

Vend forsigtigt blomkålstimbalerne ud af formene, og servér dem med hornfiskeruller, dildsky og kogte nye kartofler.

Frugt og grønt pr. person

165 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2325 kJ (553,5 kcal). Kulhydrat 80,3 g. Fedt 7,9, heraf mættet fedt 1,7 g

Ude og Hjemme, uge 33, 2014