Ingredienser

Ostegratinerede kartofler
  • 1 kg vaskede kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hytteost
  • 6 stilke timian
  • ½ tsk salt
  • åeber
  • 100 g ost, højst 17% fedt
Hakkebøf med bløde grønsager
  • 3 store løg
  • 3 røde snackpeberfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød, højst 10% fedt
  • salt og peber
  • 1 bundt persille

Tilberedning

Ostegratinerede kartofler
Skær kartoflerne i store tern, og bland dem med finthakket hvidløg, hytteost, timianblade, salt og peber. Kom kartoflerne i et stort ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Riv osten groft, drys den over kartoflerne, og bag kartoflerne i endnu 10 minutter. Tjek om kartoflerne er møre, og bag dem eventuelt længere.

Hakkebøf med bløde grønsager
Skær løg og peberfrugter i skiver, og steg dem på en stor pande i olie, først ved høj varme og siden ved lavere varme, så de mørner langsomt uden at brune for meget. Rør ofte og lad grønsagerne simre, mens kartoflerne bliver færdige i ovnen. Form kødet til 4 hakkebøffer. Tag grønsagerne af panden, og brun hakkebøfferne på begge sider på panden. Læg grønsagerne ovenpå og ved siden af bøfferne på panden, og steg bøfferne færdige. Krydr med salt og peber og drys med hakket persille.

Servér hakkebøffer med bløde grøntsager og ostegratinerede kartofler.

Frugt og grønt pr. person

212 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2829 kJ (673 kcal). Kulhydrat 69 g. fedt 22 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 4, 2014