Ingredienser
- 150 g muskovadosukker
- ½ dl vindruekerneolie eller valnøddeolie
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt nellike
- 200 g revne gulerødder
- 50 g rosiner
- 12 muffinforme
- 1 spsk. flormelis til pynt
Tilberedning
12 muffins
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner.
Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de er bagt. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
Afkøl kagerne før de serveres med et drys flormelis.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
UH4716