Ingredienser

  • 150 g muskovadosukker
  • ½ dl vindruekerneolie eller valnøddeolie
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 200 g revne gulerødder
  • 50 g rosiner
  • 12 muffinforme
  • 1 spsk. flormelis til pynt

Tilberedning

12 muffins

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner.

Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de er bagt. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.

Afkøl kagerne før de serveres med et drys flormelis.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

UH4716