Ingredienser

Gulerodskage
  • 150 g brun farin
  • 50 g skyr
  • 1 spsk. nøddeolie
  • 3 æg
  • 175 g hvidt fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. flagesalt
  • 200 g revne gulerødder
  • 50 g rosiner
Topping
  • 2 spsk. flormelis til drys
  • 3 spsk. granatæblekerner til pynt

Tilberedning

Pisk brun farin med skyr og nøddeolie.
Tilsæt æggene, et ad gangen og rør undervejs. Kom hvid fuldkornshvedemel i en skål sammen med natron, kanel, nellike og salt, og rør det i dejen sammen med de revne gulerødder og rosiner.
Fordel dejen i en springform – ca. 25 cm diameter – foret med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
Afkøl kagen, før den pyntes med sigtet flormelis og granatæblekerner.

 

Frugt og grønt pr. person

25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ/200 kcal, Kulhydrat 32 g, Fedt 4 g, heraf mættet fedt <1 g

Hjerteliv 4, 2019