Ingredienser
- 300 g perlebyg
- 1 stk løg
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 liter ca. hønsefond
- 1 bundt grønne asparges
- 200 g babyspinat
- 200 g ærter
- 150 g flødeost light, 12%
- 1 bundt dild
- salt og peber
- 6 skiver groft brød
Tilberedning
Skyl perlebyggen. Hak løget. Varm olien i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyggen et par minutter. Hæld fonden ved og lad perlebyggen simre under låg ved svag varme i ca. 30 minutter, til den er mør.
Skyl spinaten og lad den dryppe af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i snitter. Kom spinat, asparges og ærter i perlebyggen og lad den simre yderligere et par min. til spinaten falder sammen.
Vend forsigtigt flødeosten i, til den er smeltet og perlebygottoen cremet. Smag den til med hakket dild, salt og peber.
Servér groft brød til.
TIP
I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt eller risottoris.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2000 kJ (476,2 kcal). Kulhydrat 75,1 g. Fedt 15,5 g heraf mættet fedt 5,5 g