Ingredienser

Grillet kylling
  • 25 gram mandler
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili frisk
  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 4 stk. sorte oliven uden sten
  • 1 lime (saften heraf)
  • 1 tsk røget salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk garam marsala
  • 1 bundt mynte
  • lidt peber
  • 8 træspyd
  • lidt olie
Grillet aubergine
  • salt og peber
  • 1 stk. lime
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 små tomater
  • frisk basilikum
Yoghurt-dressing
  • frisk mynte og bredbladet persille
  • 1 tsk friskhakket ingefær
  • 3 dl letmælksyoghurt
  • salt og peber
  • en anelse spidskommen
  • ½ ubehandlet lime
Tilbehør
  • 320 g fuldkornscouscous

Tilberedning

Grillet kylling
Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak løg, hvidløg og chili meget fint, og rør det sammen med kyllinge­farsen. Hak de ristede mandler og de sorte oliven groft. Vend begge dele i kyllingefarsen sam­men med limesaft og de øvrige krydderier.
Form farsen til 8 aflange mini­pølser, og sæt dem på en pind. Pensl med lidt olie, og grill eller steg dem på panden. Sæt dem herefter i ovnen i ca. 10 minutter ved 180 grader (ingen stress).

Grillet aubergine
Skær auberginerne ud i tynde skiver og kom salt, peber og limesaft på. Lad dem stå og trække lidt. Grill dem derefter hårdt på begge sider i olie.
Tomater deles og grilles og for­deles på aubergineskiverne. Kom en lille smule af den yoghurt på, som du også bruger til dressing, og drys med plukket basilikum. Så ruller du dem sammen, som små ruller. Det ser så fint ud.

Yoghurt-dressing
Hak krydderurter, og vend dem med den friskhakkede ingefær. Bland det i yoghurten. Smag til med salt, peber og skal fra limen.
Det kan piftes ekstra op med lidt frisk hvidløg og chili – Bum.
Tilbered fuldkornscouscous efter anvisningen på pakken. Vær opmærksom på den for­længede kogetid.

TIP
Lær af Claus Holm hvordan du pifter smagen op i fedtfattige retter med hvid­løg, chili, mynte, spidskommen, tranebær, basilikum, citron og persille. Velbekomme.

Opskriften er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ/700 kcal. Kulhydrat 70 g, kostfiber 10 g. Fedt 23 g, heraf 5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2021