Ingredienser
Spidskålssalat- 1 lille spidskål
- 2 dl ylette eller letmælksyoghurt
- 1 spsk. dijonsennep
- salt og peber
- 1 gulerod
- 100 g selleri
- 1 rødløg
- 3 spsk. olivenolie
- 3 spsk. æbleeddike
- salt og peber
- ½ bakke karse
- 500 g kalveinderlår eller kalvetyksteg i tynde skiver
- 1 spsk. olivenolie
Tilberedning
Spidskålssalat
Snit spidskålen fint. Rør ylette og sennep sammen og vend kålen i dressingen. Smag salaten til med salt og peber.
Grønsagsmarinade
Skær gulerod, selleri og rødløg i bittesmå tern. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, vend grønsagerne i dressingen og smag den til med salt og peber. Lad marinaden trække i 10 minutter.
Grillet kalveinderlår
Pensl kødet med olien og grill det på en meget varm grill eller grillpande i ca. 1 minut på hver side. Dryp grønsagsmarinaden over kødet og drys med klippet karse.
Servér det grillede kalvekød med spidskålsalat og kogte kartofler.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (600 kcal). Kulhydrat 58 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 5 g
UH2412