Ingredienser

Brødsalat med grillede grønsager
  • 500 g daggammelt fuldkornshvedebrød
  • 2 squash, fx 1 grøn og 1 gul
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 5 kviste timian
  • 2 spsk. æble- eller vineddike
  • 500 g modne tomater
  • 1 lille bundt frisk basilikum eller persille
  • salt og peber
Grillede svinekoteletter
  • 4 svinekoteletter, ca. 500 g
  • salt og peber

Tilberedning

Brødsalat med grillede grønsager
Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på squashskiverne. Grill squashen, til de får grillmønster på begge sider. Hak hvidløgene fint og skær rødløget i tynde skiver. Pluk bladende af timianen. Bland løg, hvidløg, 4 tsk. olie og eddike i en salatskål. Skær tomaterne i både og bland dem i dressingen sammen med squashene. Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen eller persillen. Vend brød, timianblade og basilikumblade i salaten og smag den til med salt og peber.

Grillede svinekoteletter
Pensl koteletterne med resten af olien, krydr dem med salt og peber og grill dem 3 minutter på hver side.

Servér koteletterne med brødsalaten.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (700 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 32 g, heraf mættet fedt 8 g

UH3911