Ingredienser

Kyllingekofta
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 25 g pinjekerner
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1½ tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • lidt fintrevet muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 træspyd
Grillede auberginer
  • 2 auberginer
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. fint salt
  • 4 tomater
Yoghurtdressing
  • 1 håndfuld frisk mynte eller 2 spsk. tørret
  • 3 dl skummet- eller letmælks yoghurt naturel
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl rå fuldkornscouscous (300 g)

Tilberedning

Kyllingekofta
Hak løg, hvidløg og persille fint. Rør det i kødet sammen med pinjekerner, chiliflager, allehånde, spidkommen, muskatnød, salt og peber. Form kødet til 8 aflange boller, træk dem på træspyd, og pensl dem med lidt olie. Steg dem på alle sider på en mellemvarm grill, til de er gennemstegte.

Grillede auberginer
Skær auberginerne i tynde skiver, og pensl dem med et tyndt lag olie. Steg auberginerne på begge sider på en varm grill, til de har et fint grillmønster på begge sider og er møre. Krydr med lidt salt og læg dem på et fad. Skær tomaterne i store tern og drys over auberginerne.

Yoghurtdressing
Hak mynten og bland med yoghurt. Smag til med salt og peber.

Kog couscousen som angivet på emballagen og servér med kyllingekofta, auberginer og mynteyoghurt.

TIP
I stedet for kyllingekød kan du bruge hakket kalkun, okse- eller svinekød, max. 10 procent fedt.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g

UH2817