Ingredienser

Bagte tomater
  • 4 tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og peber
Hvid bønnesalat
  • 150 g bulgur
  • 2 dåser butterbeans
  • 1 rødløg
  • 1 bundt persille
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
Krebinetter
  • 500 g hakket svinekøb 6%

Tilberedning

Bagte tomater
Tænd ovnen på 180 grader. Halvér tomaterne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl tomaterne med olie og drys med timian, salt og peber. Bag tomaterne i ca. 45 minutter.

Hvid bønnesalat
Skyl og kog bulguren som angivet på emballagen. Skyl og afdryp bønnerne. Hak løget. Skyl persillen og pil bladene fra stilkene. Hak persillebladene fint. Snit peberfrugten i tynde strimler. Vend bulgur med bønner, løg, persille, peberfrugt og presset hvidløg. Krydr salaten med salt og peber og dryp olien over.

Krebinetter
Form 8 små krebinetter af kødet og krydr med salt og peber. Grill krebinetterne på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side.

Servér krebinetterne med bagte tomater og hvid bønnesalat.

TIP I stedet for bulgur kan du bruge couscous, perlespelt eller perlebyg.

Frugt og grønt pr. person

290 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2556 kJ (607 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 17, 2013