Ingredienser

Aspargessalat
  • 500 g grønne asparges
  • 100 g babyspinat
  • 5 kviste bredbladet persille
  • 20 g mandelflager
Pebersovs
  • 1 dl rødvin
  • 3 dl bouillon
  • 2 tsk. syltede grønne peberkorn
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 2 dl madfløde 8 %
  • evt. lidt kulør
Grillbøff
  • 4 oksebøffer á ca. 125 g
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
Tilbehør
  • 800 g nye kartofler

Tilberedning

Aspargessalat
Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 2 minutter. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skyl og hak persillen. Rist mandelflagerne gyldne. Vend asparges med spinat, persille og mandler.

Pebersovs
Hæld rødvin og bouillon på panden og kog ind til det halve. Tilsæt hakkede peberkorn. Rør majsstivelse med fløden og hæld i saucen under omrøring. Kog saucen i 2 minutter og smag til med salt og peber. Giv eventuelt saucen lidt kulør.

Grillbøf
Krydr bøfferne med salt og peber og steg på en varm grill/grillpande ca. 3 minutter på hver side, afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet.

Servér bøfferne med aspargessalat, pebersauce og kogte nye kartofler.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 140 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (440 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 6 g

Ude og Hjemme, uge 19, 2016
Ude og Hjemme