Ingredienser
Græskarsuppe- 500 g græskarkød fx hokkaido eller butternut
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1½ liter hønsefond eller bouillon
- 1 citron
- 1 tsk salt
- peber
- 2 skiver surdejsbrød
- 1 spsk olivenolie
- 2 porrer
- 1 lille bundt koriander
- 200 g groft hvedebrød
Tilberedning
Græskarsuppe
Skær græskarkødet i tern, og hak løget.
Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt.
Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Sprøde croutoner
Skær brødet i tern, og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir, og rist brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter, til croutonerne er gyldne.
Porrer
Skær porrerne i strimler, og damp dem i 1 minut. Afdryp porrerne.
Servér suppen med croutoner, porrer, koriander og brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1700 kJ (410 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 42, 2015