Ingredienser

  • 1 kg melede kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 8 dl lys bouillon, fx hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 400 g svampe, gerne blandede
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 2½ dl madlavningsfløde 8%
  • salt og peber
  • citronsaft
  • ¼ bundt persille
  • ½ citron, kun revet skal af denne
  • 200 g groft hvedebrød

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden.

Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem i gryden, tilsæt fløden og bring det hele i kog. Juster evt. konsistensen med vand. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Hak persillen. Servér suppen meget varm med et drys af hakket persille, revet citronskal og brød til.

TIP
Mælk kan erstatte madlavningsfløde, hvis man ønsker suppen mindre fed.

Frugt og grønt pr. person

120 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2150 kJ (500 kcal). Kulhydrat 81 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 5 g