Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk flydende honning
  • 250 g rugkerner
  • 250 g kamutmel
  • 250 g hvedemel

Tilberedning

3 flutes

Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har kræfter til det. Dejen skal være tung og fast, men stadig klistret.
Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Tag dejen ud og slå den ned på et meldrysset bord. Del dejen i tre lige store dele. Kom lidt mel på fingrene og tril dejen til flutes. Har du en fluteform, kan flutene lægges i den. Alternativt lægger du flutene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad flutene hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter eller til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 225 grader og sæt en bradepande nederst i ovnen.
Sæt bagepladen med flutene i den varme ovn og hæld samtidigt et stort glas koldt vand i bradepanden. Luk hurtigt ovnlågen, så vanddampen forbliver i ovnen – det giver sprødere flutes.

Bag flutene i ca. 20 minutter, til de er gyldne. Afkøl flutene på en bagerist.

 

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

926 kJ (221 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0,2 g. Kostfibre pr. person: 6,3 g. Fuldkorn pr. person: 42 g (64%)

Ude og Hjemme uge 23, 2011