Ingredienser

  • 3½ dl dansk vand
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g rosiner
  • 600 g hvid fuldkornshvedemel (ca.)
  • 1 æg til pensling

Tilberedning

15 stk.

Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 15 stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og stik fingeren igennem i midten af dejen, og træk i den, så der bliver et hul. Hver bagels skal være ca. 10 cm i diameter.

Fordel bagels på to bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensl bagels med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. bagel: 700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

Ude og Hjemme, uge 12, 2016