Ingredienser

Frikadeller
  • 500 g hakket kalv og flæsk, højst 10 % fedt
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn
  • ca. 1 dl skummet-, mini-, eller letmælk
  • 1½ spsk. raps- eller olivenolie til stegning
Kålsalat
  • ¼ stort spidskål eller sommerkål, ca. 250 g
  • 2 forårsløg
  • 3 spsk. æbleeddike eller lys balsamico
  • salt og peber
Sennepsstuvet kål
  • 3/4 stort spidskål eller sommerkål, ca. 500 g
  • 2½ dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ dl hvedemel
  • 2-3 spsk. dijonsennep
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Frikadeller
Rør kødet med salt og peber. Rør æg og revet løg i kødet og derpå havregryn. Spæd med mælken, til farsen er lind, men stadig fast nok til at forme frikadeller. Lad eventuelt farsen hvile lidt. Form farsen med en spiseske til ca. 12 frikadeller, og steg dem gyldne på en pande i olien.

Kålsalat
Snit kålen fint. Skær forårsløgene i tynde skiver. Bland kål og forårsløg med eddike, salt og peber, og lad salaten trække i mindst 15 minutter.

Sennepsstuvet kål
Skær kålen i 2-3 cm tykke skiver og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre med lidt bid. Tag kålen op af kogevandet. Pisk mælk og mel sammen i en gryde og kog det op under omrøring. Spæd med kålvandet, til saucen har en god tyk konsistens. Lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter. Rør senneppen i saucen og vend kålen i. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere sennep.

Servér frikadellerne med sennepsstuvet kål og kogte kartofler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (700 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 30 g, heraf mættet fedt 9 g

UH3712