Ingredienser

  • 6 rødbeder, 800 g
  • 1 dl yoghurt naturel 3½%
  • 1 spsk friskrevet peberrod eller efter behag
  • salt og peber
  • 500 g fersk hvid fisk, fx kulmule, sej eller torsk
  • ½ spsk majsstivelse - kan udelades
  • 2 spsk flydende margarine
  • 1 kg kartofler
  • citronbåde
  • evt. persille

Tilberedning

Kog rødbeder i ca. 1 time til de er møre. Hæld rigeligt koldt vand over dem og ”smut” dem. Skær enderne af de kogte rødbeder og riv dem groft. Rør yoghurt i de revne rødbeder, når de er kølet lidt af, og smag til med peberrod, salt og peber. Hak fisken groft med lidt salt i en foodprocessor eller blender. Tilsæt evt. majsstivelse, hvis fisken virker meget vandet. Form den hakkede fisk til krebinetter og steg dem ved god varme i den flydende margarine. Vend dem en enkelt gang efter ca. 5 min.

Server fiskekrebinetterne med rødbedesalat, kogte kartofler og citronbåde.

TIP
Fisk fra frost er ikke velegnet til denne tilberedning, da proteinerne i fiskekødet, der fungerer som bindemiddel, ændrer struktur ved frysning og derfor ikke ”limer” så godt.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1978 kJ (471 kcal). Kulhydrat 71,1 g. Fedt 9,1 g heraf mættet fedt 3,3 g