Ingredienser
- 6 rødbeder, 800 g
- 1 dl yoghurt naturel 3½%
- 1 spsk friskrevet peberrod eller efter behag
- salt og peber
- 500 g fersk hvid fisk, fx kulmule, sej eller torsk
- ½ spsk majsstivelse - kan udelades
- 2 spsk flydende margarine
- 1 kg kartofler
- citronbåde
- evt. persille
Tilberedning
Kog rødbeder i ca. 1 time til de er møre. Hæld rigeligt koldt vand over dem og ”smut” dem. Skær enderne af de kogte rødbeder og riv dem groft. Rør yoghurt i de revne rødbeder, når de er kølet lidt af, og smag til med peberrod, salt og peber. Hak fisken groft med lidt salt i en foodprocessor eller blender. Tilsæt evt. majsstivelse, hvis fisken virker meget vandet. Form den hakkede fisk til krebinetter og steg dem ved god varme i den flydende margarine. Vend dem en enkelt gang efter ca. 5 min.
Server fiskekrebinetterne med rødbedesalat, kogte kartofler og citronbåde.
TIP
Fisk fra frost er ikke velegnet til denne tilberedning, da proteinerne i fiskekødet, der fungerer som bindemiddel, ændrer struktur ved frysning og derfor ikke ”limer” så godt.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1978 kJ (471 kcal). Kulhydrat 71,1 g. Fedt 9,1 g heraf mættet fedt 3,3 g